Tonijnsteak bakken

Verbazingwekkend snel met een exquise smaak: makkelijk recept om tonijnsteak te bakken rood van binnen met een krokant korstje van buiten.

Zoals altijd zorg je ervoor dat de stukken vis die je gaat bakken net in je pan passen: zodat alle hitte van het vuur in de vis kan trekken.

Om een krokant korstje te bakken heb je enkele minuten tijd nodig. Is je stuk vis te dun, dan zal het ganse stuk doorbakken zijn en uitdrogen. Met een dik stuk tonijn zal de binnenkant mooi rood blijven terwijl de buitenkant toch krokant kan bakken.

Haal de tonijn een half uurtje voor het bakken uit de ijskast, zodat de warmte sneller naar het midden van de vis kan bewegen. Gebruik wel uiterst verse vis.

Piet bakt in olijfolie, maar je ziet de dampen uit de pan opstijgen. Ik gebruik arachideolie als ik vis in een hete pan snel wil dichtschroeien.

Tonijnsteak recept

  • een dik stuk tonijn per persoon
  • peper en zout
  • eiwit
  • sesamzaadjes
  • arachideolie

Hoe tonijn bakken

Tonijnsteak gepaneerd met sesamzaadjes: krokant gebakken van buiten en rood van binnen

  1. Kruid de steak met peper en zout aan 1 kant. Smeer de gekruide kant een klein beetje in met eiwit en leg in sesamzaadjes.
  2. Kruid de andere kant met peper en zout, smeer ook in met wat eiwit en draai om in de kom met sesamzaadjes, zodat deze kant ook met sesamzaadjes bedekt wordt.
  3. Doe een scheutje arachideolie in een tefalpan en laat goed heet worden.
  4. Leg de tonijn in de hete pan en schroei dicht. Draai om en schroei de andere kant dicht. Zet dan het vuur lager en laat de tonijnsteak bakken tot de gewenste cuisson. Piet haalt de vis na een 10tal seconden weer van het vuur, want hij lust de tonijn binnenin rood rauw.