Rabarberconfituur

Makkelijk recept om zelf lekkere rabarberconfituur te maken als vanaf je snel 1 kilogram confituur wil maken of als vanaf april rabarber weer in overvloed te verkrijgen is.

Zorg er steeds voor dat je geleiconfituur gebruikt waar wel degelijk op vermeld staat dat 1 kilogram geleisuiker moet gebruikt worden voor 1 kilogram fruit.

Rabarberconfituur recept

 • ½ kilogram minuutsuiker (ook wel gelei of confituursuiker genaamd)
 • ½ kilogram rabarber

Hoe rabarberconfituur maken

 1. Omgedraaide pot vers gemaakte rabarberconfituurBegin met de rabarberstelen te wassen, schillen en in kleine stukjes te snijden.
 2. Neem een zo breed mogelijke, hoge pot waarin je de rabarber en de suiker aan toevoegt. Breng aan de kook zodat de suiker kan carameliseren en het water kan verdampen. Indien gewenst kan je met een aardappelstamper de stukjes fruit nog meer tot puree stampen.
 3. Giet de rabarberconfituur in een steriliseerbokaaltje tot het boordevol is, neem een handdoek (zodat je je handen niet verbrandt) en vijs een deksel op het potje of sluit de weckpotten met rubber ring en ijzeren dichtdruk-sluiting.
 4. Volgens Piet draai je het potje nu om en laat afkoelen.

Comments

 1. van hees o says

  beste ,
  ik heb rabarber en wil daar confituur van maken,doch ik ben diabeet hoeveel suiker van stevia mag ik gebruiken voor 1kg fruit en hoe ga ik te werk ?