Kipnuggets

Een mooi krokant korstje van buiten en lekker kippenvlees van binnen: kipnuggets of chicken nuggets recept met salade en mayonaise.

Het is de bedoeling een verwerkbare kippenpasta te maken die je dan paneert. Hoe meer room je toevoegt, hoe slapper de rauwe vleespasta maar hoe smeuïger de gebakken nugget. De ideale verhouding hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de hoeveelheid vet aan je kippenvlees.

De room voeg je pas op het einde toe: anders wordt het boter door het te lang op te kloppen: met het oog daarom niet te zijn, maar de pasta zal uiteenvallen omdat de room schift tot boter.

Voor een hardere, dikkere korst, paneer je 2 keer in plaats van 1 keer.

Chicken nuggets recept

 • ½ kilogram kippenvlees zonder been
 • 1 ei van de biologische teelt
 • flink kruiden met peper, zout, kerrie- en/of lookkruiden
 • minstens 50ml room
 • 1 kommetje met bloem
 • 1 kommetje met eigeel en wat water
 • 1 kommetje met broodkruim

Hoe kipnuggets maken

Lekker krokant gefrituurde kipnuggets met mayonaise

 1. Snijd het kippenvlees in stukjes en doe met het ei en de kruiden in de blender en laat mixen tot het vlees mooi langs de wand gaat meedraaien en het ei gemengd is met het fijngemaalde vlees.
 2. Voeg dan pas de room toe en vanaf het moment dat het vlees weer in 1 bol begint rond te draaien is de room goed onder het vlees gemengd.
 3. Laat de warme vleespasta 3 uur koud worden in de ijskast.
 4. Neem een kommetje met warm water, dompel er 2 soeplepels in en maak quenelles door het vlees een paar keren van de ene lepel in de andere lepel te scheppen.
 5. Leg het vleesbolletje in een schotel met bloem en schud even in het rond zodat het vlees gans met de bloem bedekt is.
 6. Neem het vlees met je handen uit de bloem, schudt de overtollige bloem eraf en leg in het kommetje met eigeel. met een lepel draai je het bolletje om tot het volledig bedekt is met eierdooier. Schep het dan met een lepel in het kommetje met paneermeel, schud het kommetje even om totdat de nugget volledig bedekt is met paneermeel.
 7. Duw de nuggets plat zodat ze sneller garen van binnen.
 8. Bak de kip nuggets bruin krokant (een 4 tot 5tal minuten) in de frituurketel op 180 graden en laat even uitlekken op keukenpapier.