Guacamole recept

Makkelijk en uiterst lekker avocado recept om te serveren bij Mexicaanse gerechten of gewoon als vervanger van mayonaise bij sla of gekookte aardappels.

Guacamole maak je best met limoen, wegens de ietwat zachtere smaak dan citroen, maar de ganse saus is eigenlijk een mengsel van ingrediënten (gans de avocado behalve de pit en de pel, olijfolie, beetje limoensap, peper, zout, knoflookteentje zonder binnenste en indien gewenst blaadjes van koriander) naar eigen smaak en voorkeur. Altijd beter te weinig en later toevoegen dan in 1 keer alles erbij dat je in een recept leest: van zodra het erin zit, krijg je het er niet meer uit.

Mix de guacamole met een staafmixer of in een blendertje: de olijfolie gaat een emulsie maken zodat de saus niet gaat bruin verkleuren.

Serveer de avocado met apart fijngesneden ajuin en tomaat zonder zaadjes (of wat extra tomatensalsa uit een potje). Je kan de tomaten ook mee pureren, maar de tomaten kleuren de saus bruin en door het extra water en zuur kan de saus makkelijker gaan schiften: niet mooi als je de saus een nachtje wil bewaren.

Hoe guacamole maken

Guacamole recept met avocado, limoen, korianderblaadjes, peper en zout, look en wat tomatensalsa uit een potje.

Mix in een blender of in een hoge beker met staafmixer de avocado, een beetje limoen, knoflookteentje (het straffe binnenste verwijderen), korianderblaadjes, olijfolie, peper en zout. Proef en pas de smaak of de consistentie aan.