Gefrituurde appel

Lekker bij allerlei vlees: dun gesneden gefrituurde appel met gewone frietjes en frietjes van knolselder of als dessert met een bol vanilleijs.

Gewone frietjes bakken wil zeggen dat je het water uit de aardappel trekt en vervangt door olie: de krokante buitenlaag. De suiker van de appels gaat echter de werking van de olie tegenwerken zodat de olie niet krokant in de appel kan dringen. Oplossing: de appels heel dun snijden en door de bloem halen.

Snijdt ook een grote aardappel en een kwart van een kleine knolselder in fijne reepjes, frituur beide apart goudbruin (een 2tal minuten met de frietketel op 190 graden) en meng met de appel frietjes.

Gefrituurde appels recept

  • 2 appels zoals Kanzi (een kruising tussen een Gala en een Braeburn) of Pink Lady (een kruising tussen Golden Delicious en Lady Williams) of de goedkopere – van bij ons – Jonagold. Bijvoorbeeld geen zure Granny Smith
  • bloem
  • frituurvet

Hoe gefrituurde appels maken

gefrituurde appel: dun gesneden appelfrietjes 2 minuten gebakken in de frietketel op 190 graden

  1. Snijd dunne schijfjes appel (de appel niet schillen), en snijd de schijfjes in dunne frietjes. Was de gesneden appels niet maar strooi er onmiddellijk bloem over. Tos de frietjes door de bloem zodat alle appelreepjes met bloem bedekt zijn.
  2. Zet de friteuse op 190 graden en bak de frietjes hierin krokant (een 2tal minuten).
  3. Laat de gefrituurde appels uitlekken op keukenpapier.