Disclaimer

Hoewel wij ernaar streven u de juiste recepten uit het kookprogramma SOS Piet voor te schotelen, moeten we u waarschuwen dat u niet elk recept van elk programma op deze website te vinden. Verder vervangen we bijna altijd Piet’s gesponsorde ingrediënten met onze lieveling’s ingrediënten: bijvoorbeeld soja margarine wordt steevast vervangen door hoeveboter.

Ook hebben wij geen relatie met Piet Huysentruyt tenzij we hem een van de beste TV chefs van Vlaanderen vinden. Met "beste" bedoelen we dan dat Piet duidelijk de verschillende kooktechnieken uitlegt en laat zien hoe mensen zoals u en ik dikwijls 2 kooktechnieken foutief door elkaar mengen zoals bijvoorbeeld: om saus te binden los je maïzena op in water, maar tarwebloem kan je niet in water oplossen, vandaar dat bloem en boter een roux basis vormen voor een saus gebonden met tarwebloem. SOS Piet’s kookprogramma zit boordevol van deze kooktips om je gerechten in je keuken beter te doen lukken.

Als u geniet van de recepten die u op onze site terugvindt, aarzel dan niet om Piet Huysentruyt te steunen in zijn harde werk en creatieve recepten door zijn kookboeken te kopen in de boekhandel.